Going places
BANGKOK

De hoofdstad van Thailand is in één woord overweldigend. En dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door de negen miljoen mensen die hier leven, maar wie verder kijkt dan de chaos ontdekt dat er in Bangkok veel unieks te beleven valt. Van bokswedstrijden tot nachtmarkten, en van rijkelijk versierde tempels tot wild uitgedoste ladyboys, is Bangkok een stopoverstad die zijn weerga niet kent. EAST! geeft je de ins & outs.

Myanmar
Vervallen resten van een koninkrijk


Ten oosten van de Golf van Bengalen lag het oude koninkrijk Arakan dat tot 1784 onafhankelijk was. Dankzij het drukke handelsverkeer tussen India en de landen in Zuidoost Azië kende het rijk perioden van grote bloei. Arakan was zelfs bij de VOC bekend als een rijk waarmee men goede handelsrelaties kon aangaan. Thans is Arakan bekend onder de naam Rakhine en maakt deel uit van de Unie van Myanmar (Birma). Tijdens mijn reis door Myanmar in 2005 was ik in de gelegenheid om dit afgelegen gebied te bezoeken, waar ik de sporen van het glorieuze verleden heb kunnen waarnemen.

Trends from Asia

Verbaas je over de trends en ontwikkelingen uit Azië. In EAST! de nieuwste gadgets, mode, games, culinaire producten en veel meer. Lees erover nu het nog daar is, want al heel snel is het hier bij ons. Azië haalt ons in en dat zul je weten.

 

 

 

 

 

I

   
Cultuur
Opinie
Leven